2023-12-12 11:00:00

Abdullah Gül Üniversitesi ile TOBB Kayseri Kadın Girişimciler Kurulu arasında Üniversite-Sanayi iş birliği kapsamında protokol imzalandı. Protokol ile Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları (SKA) çerçevesinde projelerin geliştirilmesi, farkındalık artırma çalışmaları, fon bulmada iş birliği yapılması, seminer, konferans ve atölye çalışmalarının yürütülmesi hedefleniyor.

Protokol, Sümer Kampüsü Senato Salonunda Rektör Prof. Dr. Cengiz Yılmaz ile Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Tuğbahan İlgü arasında imzalandı.

Protokole göre iki kurum arasında toplumsal katkı ve Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları çerçevesinde ortak projeler organize edilmesi, SKA’ların tanınırlığını ve bilinirliğini arttırmak amacıyla faaliyetler yapılması ve projeler geliştirilmesi, ulusal ve uluslararası fonlara yönelik ortak projeler hazırlanması ve başvuruların gerçekleştirilmesi, eğitimler, atölye çalışmaları, yarışmalar ve paneller düzenlenmesi amaçlanıyor.

Protokol kapsamında “Girişimcilik Kulübü” kurulması da kararlaştırıldı.

Protokolün imzalandığı toplantıya Rektör Yılmaz ve Tuğbahan İlgü’nün yanısıra AGÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erk Hacıhasanoğlu, Gençlik Fabrikası Koordinatörü Öğretim Görevlisi Bora Akince ve Kariyer Merkezi Müdürü Öğretim Görevlisi Hilal Demirel ile TOBB Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri katıldı.